Poznajmy się Poznajmy się

Miło Cię poznać!

Dołącz do nas i nie myśl o diecie! Ugotowaliśmy i sprawdziliśmy dla Ciebie 2000 zdrowych posiłków. Pokażemy Ci, jak jeść zdrowo i smacznie, będziemy wspierać w drodze do celu, pomożemy przetrwaćtrudniejsze chwile i nie zostawimy bez pomocy :)

Kamila Pawłowska, dietetyk

Absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego na kierunku Dietetyka. Pasjonatka aktywności fizycznej i zdrowego stylu życia. Interesuje się również psychodietetyką. Ukończyła studia podyplomowe w tym zakresie na Uniwersytecie Humanistycznospołecznym SWPS. Certyfikowany Instruktor Fitness oraz Trener Personalny. Jej konikiem jest żywienie osób aktywnych fizycznie. Wiedzę z tego obszaru zdobywa uczestnicząc w licznych szkoleniach i warsztatach.

Kamila Pawłowska

 Od zawsze fascynowało mnie to jak za pomocą diety można poprawiać parametry zdrowotne czy chronić przed chorobami. Ponadto lubię gotować i eksperymentować w kuchni.

Właściwa dieta oznacza dla mnie równowagę w żywieniu i świadome sięganie po produkty zarówno te wysoko odżywcze jak i te powszechnie uważane za „mniej dietetyczne”. Staram się komponować przede wszystkim smaczne posiłki, które dają satysfakcję jedzenia, a także sycą na długo. Dzięki temu rzadko pojawia się ochota na słodkie czy słone przekąski.

Do zdrowych nawyków żywieniowych najlepiej zachęcać własnym przykładem. Staram się pokazywać, że zdrowe odżywianie to nie tylko surowe warzywa i dania bez smaku. Tworzę smaczne dania i równoważę dietę tak, aby było w niej miejsce także na słodkości czy pizzę. Warto zdrowo się odżywiać dla dobrego samopoczucia i prewencji niektórych chorób. 

5 produktów, które mam zawsze w lodówce:
- chudy, naturalny nabiał
- mrożone warzywa i owoce
- ciecierzyca w puszcze
- orzechy
- passata pomidorowa
Dzięki tym produktom, które z wyjątkiem nabiału mają długi okres przydatności do spożycia mogę przygotować odżywcze, pełnowartościowe posiłki w kilka minut.

Moja ulubiona przekąska to...
Zdecydowanie masło orzechowe z owocami.

Mój sposób, gdy pojawi się ochota na coś słodkiego :)
Gdy najdzie mnie ochota na coś słodkiego to zastanawiam się czy naprawdę jest to ochota, czy tylko myśl w głowie, która pojawiła się na widok słodkości. Gdy nadal chcę sięgnąć po małe co nieco to z przyjemnością to robię bez wyrzutów sumienia

Ewelina Ogrzewała, dietetyk

Dietetyk kliniczny, absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego. Stypendystka lokalnego programu, w którym to zrealizowała swój projekt z zakresu zdrowego odżywiania dla kobiet ciężarnych w szkole rodzenia oraz warsztaty żywieniowe dla dzieci. Doświadczenie i praktykę w zawodzie dietetyka zdobywa na kursach, a także prowadząc indywidualnych pacjentów. Współpracuje z osobami z problemem nadwagi i otyłości, a także chorób dietozależnych (m.in.: nadciśnienie, choroby układu krążenia, dyslipidemia, cukrzyca typu II i insulinooporność). 

Ewelina Ogrzewała

 Od najmłodszych lat obserwowałam proces odchudzania u mamy, potem siostry i finalnie na samej sobie również tego doświadczyłam. Zawsze podchodziłam do diety z rozsądkiem, ale po skończeniu studiów z pełną świadomością mogę pomagać innym w pozbyciu się zbędnych kilogramów, ale przede wszystkim w poprawie zdrowia i samopoczucia. Pod pojęciem „właściwa dieta” dla mnie, kryje się zbilansowany, różnorodny i co najważniejsze zindywidualizowany do potrzeb danej osoby plan żywieniowy czy też sposób żywienia.

Motywacja powinna być indywidualna i dostosowana do etapu życia na jakim obecnie jesteśmy. Dla mnie powodem, dla którego warto się zdrowo odżywiać jest możliwość zachowania zdrowia na dłużej, a także lepsze samopoczucie.

Dietetyka to stosunkowo młoda dziedzina nauki, która wciąż się rozwija i odkrywa przed nami jakieś smaczki. Największym odkryciem żywieniowym są dla mnie produkty z dobrym i krótkim składem, niską kalorycznością i wysoką smakowitością – ułatwiają życie i stosowanie diety. 

 

5 produktów, które mam zawsze w lodówce:
Jajka, jogurt typu greckiego 0% tł., świeże owoce, warzywa, a poza lodówką płatki owsiane górskie. Zawsze stworzę z tego coś na szybko w chwili nagłego głodu (np. owsiankę z owocami i jogurtem, omlet owsiany z dodatkami, omlet jajeczny z warzywami).

Moja ulubiona przekąska to...
Nie mam ulubionej przekąski, ale gdy mam na coś ochotę moja fantazja nie zna granic

Mój sposób, gdy pojawi się ochota na coś słodkiego :)
Zjedzenie porcji owoców (np. filiżanki malin czy borówek w sezonie), a jak nie przejdzie ochota to po prostu zjedzenie tego na co ma się faktycznie chęć np. porcja lodów, batonik czy domowe ciasto. Przy zbilansowanej, różnorodnej diecie na słodkie także jest miejsce.

Karina Białek, dietetyk

Absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego na kierunku Dietetyka. Od najmłodszych lat eksperymentuje w kuchni i poszukuje niebanalnych połączeń. Obecnie uwielbia wertować książki kucharskie w poszukiwaniu ciekawych pomysłów na zdrowsze wersje tradycyjnych dań. Dietetyka i żywienie człowieka to jej pasja, dlatego ciągle stara się poszerzać swoją wiedzę w tym temacie. Pracując w Akademii Kulinarnej oraz cateringach dietetycznych, zdobyła wiedzę jak prawidłowo komponować posiłek, by był odżywczy i apetyczny. Wierzy, że zdrowa dieta może być smaczna i różnorodna. 

Ewelina Ogrzewała

 Od małego lubiłam gotować i piec, później zaczęłam się interesować tym, jak przygotować tradycyjne potrawy w zdrowszym wydaniu. Chciałam, żeby mój zawód wiązał się z czymś co mnie interesuje.

Właściwa dieta to połączenie różnorodności, dużej wartości odżywczej i dobrego smaku. Tak, zdrowa dieta może być równie smaczna. 

 

 

 

 

5 produktów, które mam zawsze w lodówce:
- Jogurt typu skyr – dobre źródło wapnia i białka
- Rukola – świetnie nadaje się do sałatki i na kanapki
- Warzywa - stanowią podstawę mojej diety
- Mleko – do porannej kawy i owsianki musi być
- Ciecierzyca w puszce – dobre roślinne źródło białka idealne do obiadu lub na hummus

Moja ulubiona przekąska to...
hummus z warzywami.

Mój sposób, gdy pojawi się ochota na coś słodkiego :)
Owoce

Masz pytania?

Skontaktuj się z nami